16e Kunst aan de Kust

donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2024

Yet Baas

Expositielocatie: Kapel van Hoogelande, Meinersweg 1, Grijpskerke

Mijn naam is Yet Baas, ik maak kunstwerkjes in dozen, aquariums en tuinlantaarns. De serie 'Interieurs van bijzondere mensen' bestaat uit inkijkjes in de woonkamers van fictieve familieleden, kennissen en buren met bijzondere levens. Bij deze interieurs horen korte verhalen, die iets vertellen over de bewoners. Zo leert men waarom tante Ada nooit meer stofzuigt en waarom oudoom Jewannes in zekere zin voor altijd jong is.
Een andere serie kunstwerken van mijn hand behelzen mijn liefde voor de natuur. Het zijn victoriaans aandoende rariteitenkabinetjes met daarin vreemde vindsels die door mij gevonden zijn of die ik krijg van vrienden en familie, zoals schedeltjes, veren, skeletjes, insecten, vogeltjes, antieke flesjes en schelpen. Er zijn geen dieren dood gemaakt voor mijn kunst. Schedels, geraamten, insecten en vogels komen uit collecties, zijn gevonden in het bos of langs de weg, hier en daar is iets door mij aangekocht bij de Museumwinkel.
Mijn derde en laatste serie heet 'Moeilijke jeugd' en bestaat uit de stenen poppenkoppen die zijn gevangen in stelsels van elektrische apparaten, meters, buizen, trechters, ijzer en roest.
Veel kijkplezier.

www.yetiart.nl

Foto's

Expositielocatie

Kapel van Hoogelande, Meinersweg 1, Grijpskerke