16e Kunst aan de Kust

donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2024

Conny Sinterniklaas

Expositielocatie: Basischool MFA, Voorhof 1, Biggekerke

Mijn naam is Conny Sinterniklaas geboren in Rijsoord, een van oudsher bekend schildersdorp net buiten Ridderkerk. In 2011 ben ik begonnen met schilderen en in de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld.

Mijn voorliefde gaat uit naar abstracte kleurrijke schilderijen. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de zee, een landschap, een dorp of zomaar een bosje bloemen. Soms maak ik gebruik van de textuur en het verloop van de materialen, een andere keer wil ik mijn gedachten zo abstract mogelijk op het doek zetten. Het schilderen heeft voor mij een meditatief moment. Een wit doek, de eerste opzet, de kleuren, de uitdaging om niet op te geven als het niet meteen gaat zoals ik wil. 

Zoals je kunt zien zijn mijn tuinen, landschappen en zeeën geen afspiegeling van de werkelijkheid. Ik schilder ze hoe ik ze in mijn gedachten zie of graag zou zien. Ik hoop dat als je er langer naar kijkt er steeds meer in gaat ontdekken. 

Naast het schilderen op doek of papier beschilder ik ook glazen vazen. De vazen voorzie ik van een primer waarna ik ze met acrylverf beschilder. Na het schilderen en een droogtijd van enkele dagen krijgen de vazen een hoogglanslak. Door het af te lakken met een hoogglanslak krijgen ze een luxe uitstraling en kunnen gebruikt worden als bloemenvaas. Uiteraard kan je ze afwassen met een mild schoonmaakmiddel.

Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om te kunnen schilderen daarom wil ik van de opbrengst van mijn schilderijen en vazen 10% schenken aan de Stichting Ambulancewens. Deze stichting vervult de laatste wens van een terminaal zieke. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden. Door een percentage van de opbrengst van mijn werk te doneren hoop ik zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief!

Helpt u mee een wens vervullen?

Liefs Conny Sinterniklaas

Mijn website is www.cs-art-deco.nl

Foto's

Expositielocatie

Basischool MFA, Voorhof 1, Biggekerke