16e Kunst aan de Kust

donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2024

Conny Sinterniklaas

Expositielocatie: Kookboerderij, Krommenhoeke 1, Biggekerke

Mijn naam is Conny Sinterniklaas geboren in Rijsoord, een van oudsher bekend schildersdorp net buiten Ridderkerk. In 2011 ben ik begonnen met schilderen en in de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld.

Mijn voorliefde gaat uit naar abstracte kleurrijke schilderijen. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de zee, een landschap, een dorp of zomaar een bosje bloemen. Soms maak ik gebruik van de textuur en het verloop van de materialen, een andere keer wil ik mijn gedachten zo abstract mogelijk op het doek zetten. Het schilderen heeft voor mij een meditatief moment. Een wit doek, de eerste opzet, de kleuren, de uitdaging om niet op te geven als het niet meteen gaat zoals ik wil.

Zoals je kunt zien zijn mijn tuinen, landschappen en zeeën geen afspiegeling van de werkelijkheid. Ik schilder ze hoe ik ze in mijn gedachten zie of graag zou zien. Ik hoop dat als je er langer naar kijkt er steeds meer in gaat ontdekken.

Mijn schilderijen hebben maar één boodschap.... geef het leven kleur, kijk om je heen en geniet, zorg voor de natuur en voor elkaar.

Naast het schilderen van doeken en op papier beschilder ik ook moraine keien. De keien zijn voorzien van een vernis laag en kunnen dus het hele jaar door in de tuin liggen.

Mijn website is www.cs-art-deco.nl

Foto's

Expositielocatie

Kookboerderij, Krommenhoeke 1, Biggekerke