15e Kunst aan de Kust

donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022

Conny Sinterniklaas

Expositielocatie: Kookboerderij, Krommenhoeke 1, Biggekerke

Conny Sinterniklaas is geboren in Rijsoord, een van oudsher bekend schildersdorp net buiten Ridderkerk. In 2011 is zij begonnen met schilderen en in de loop der jaren heeft zij een eigen stijl ontwikkelt.
Voor haar kunst maakt Conny gebruik van de textuur en het verloop van de materialen. Soms laat zij dit bewust aan het toeval over, andere keren oefent zij meer invloed uit.

Het resultaat is kleurrijk, levendig en buitengewoon organisch. De strepen in Conny’s schilderijen nemen je mee in rust van de kust. De bubbels, pareltjes, doen denken aan het natuurgeweld in een woeste zee of een vulkaaneruptie.

Naast het schilderen van doeken en op papier beschildert zij ook moraine keien. De keien zijn voorzien van een vernis laag en kunnen dus het hele jaar door in de tuin liggen.

Creatief als Conny altijd geweest is, is ze de laatste jaren ook bezig geweest met het maken van kaarsen. Na veelvuldig testen en het vinden van de juiste verhoudingen heeft ze een mooie basis ontwikkeld voor het maken van haar kaarsen. De kaarsen zijn in diverse geuren, kleuren en vormen.

Tijdens de “Kunst aan de Zee” dagen staat zij in Biggekerke en heeft zij daarom kaarsen in de vorm van een biggentje gemaakt.

Leuk aandenken aan een zomer in Zeeland.

Discipline - Abstracte schilderijen - beschilderde keien - kaarsen
Emailadres - csinterniklaas@gmail.com
Website - www.cs-art-deco.nl
Tel.nr. - 06 - 15 00 21 38

Foto's

Expositielocatie

Kookboerderij, Krommenhoeke 1, Biggekerke