16e Kunst aan de Kust

donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2024

Nel de Mol

Expositielocatie: Minicamping Werendijke, Werendijke 12, Zoutelande

Nel de Mol schildert zeegezichten en andere landschappen met water. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur door er lange wandelingen in te maken, met een grote voorliefde voor de kust. "Ik kan er mijn hoofd lekker leeg laten waaien en weer opladen met inspiratie voor nieuwe, creatieve ideeën.

De liefde voor de zee heb ik in mijn genen meegekregen van mijn ouders. Mijn moeder kwam uit Katwijk aan zee en ik heb heel lang een stacaravan gehad in Zeeland, mijn “Juttershut”. Nu reis ik met mijn camperbus langs de kusten.

Met mijn schilderijen deel ik de prachtige uitzichten van de natuur. Mijn stijl van schilderen is figuratief en impressionistisch. Ik werk graag met acrylverf. Bij het inlijsten maak ik soms gebruik van gejut hout.

Tekenen en creëren doe ik al mijn hele leven. Tijdens mijn collegejaren heb ik alle facetten van het tekenvak geleerd en later op de vrije academie heb ik diverse verdiepingscursussen gevolgd.

De laatste jaren ben ik het liefst aan het schilderen. Ik vind het leuk om zelf uit te zoeken wat ik met verschillende materialen allemaal kan doen en ik ben altijd op zoek naar boeiende composities om op mijn ‘eigenwijze’ manier vorm te geven".

U bent van harte welkom om mijn werk te bekijken, ook op mijn website: www.neldemol.nl

Foto's

Expositielocatie

Minicamping Werendijke, Werendijke 12, Zoutelande