15e Kunst aan de Kust

donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022

Hetty Begheyn - Brinkman

Expositielocatie: Kluithoekweg 1, Biggekerke

Beelden van ver

De inspiratiebron voor deze beelden van klei ligt, net als bij mijn eerdere werk, bij beelden uit de oudheid: het magische en mythische daarvan en dan vooral de pré-Romeinse kunst in Italië.
Sinds 2018 werk ik aan deze serie. Ik maakte een beeld en ieder volgend beeld reageerde weer op het vorige. En het volgende dáár weer op. Voor mij is dit een proces van steeds zoeken naar eenvoud, naar simpele lijnen, harmonie.
Uiteindelijk werden al die beelden voor mij als net opgegraven artefacten, met hun verweerde huid door eeuwenlang verblijf onder de grond, als leden van eenzelfde ‘stam’. Een stam vol verhalen en mythen. Daardoor zijn alle beelden sterk met elkaar, en met mij, verbonden.
Deze winter maakte ik een serie maskers. Van paarden en van krijgers. Ze staan op stokken in de tuin of ze hangen binnen aan de wand of staan daar op een stokje op een sokkel.
Daarna was ik gegrepen door het onderwerp ‘water’. Ik maakte een aantal ‘oerwezens’ en plaatste die in grote glazen potten met water, met de verwijzing naar menselijke of dierlijke onderdelen op sterk water. Je kunt het luguber vinden, maar ik vind het vooral heel mooi: het water vervormt, het blijft daardoor een interessant kijkspel. Hierbij hoort ook een serie ‘botten’.
Al mijn werk kan zomer en winter buiten staan, het is gestookt op minimaal 1160 graden.

Hetty Begheyn
Atelier PANHOF, Koudekerke
Aterlierbezoek op afspraak
hbegheyn@xs4all.nl
www.panhof.net

Foto's

Expositielocatie

Kluithoekweg 1, Biggekerke