16e Kunst aan de Kust

donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2024

Cora van der Peijl - Minnaard

Expositielocatie: 't Pauwtje 1, Zoutelande

Mijn naam is Cora van der Peijl en samen met mijn man JanJaap vorm ik Atelier de Hoefstal. In ons atelier maak ik sieraden met handgemaakte glaskralen. Die kralen maak ik door staafjes gekleurd glas te smelten in de vlam van een brander en ze dan te vormen.

In mijn werk gebruik in naast Italiaans (Murano) glas ook vaak zilverglas. Zilverglas is een glassoort met een hoog zilvergehalte waarmee door een speciale verwerking in de vlam bijzondere kleureffecten verkregen kunnen worden. De kralen zijn vaak massief glas, maar sommige zijn ook hol geblazen.

Mijn kralen vorm ik uit de vrije hand of door ze te stempelen in een mal. Hierdoor zijn allerlei vormen en maten mogelijk. Tijdens het branden kan ik de kralen versieren door er materialen als bladzilver, kopergaas, gemalen gekleurd glas etc. aan toe te voegen. Door alle verschillende bewerkingen wordt iedere kraal een uniek stukje handwerk.

Naast het maken van glaskralen hou ik me ook bezig met andere vormen van glasbewerken zoals glasfusing, brandschilderen en tiffany. Tijdens de kunstroute demonstreer ik het maken van glaskralen en zijn mijn sieraden en ook mijn andere werk te zien.

Meer van mijn werk is te zien op www.atelierdehoefstal.nl en op https://www.facebook.com/glassbeadartbycora

Foto's

Expositielocatie

't Pauwtje 1, Zoutelande