10e Kunst aan de Kust

donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus 2017

Lutgarde Lievense - Nauts

Expositielocatie: De Boekenmolen, Molenweg 1, Meliskerke

Al schrijvende wijzer…

Het knutselen met woorden boeit Lutgarde sinds ze amper kon lezen en schrijven. Gedurende haar tienerjaren schreef ze gelegenheidsversjes op bestaande melodietjes die dan door heel de klas werden meegezongen.
In die tijd hield ze ook een dagboek bij over haar kostschoolperiode en later over haar verkeringstijd. Ook legde ze de eerste zes levensjaren van haar twee kinderen vast in dagboeken.

Aan het Theo van Doesburgcentrum in Vlissingen volgde ze verschillende jaren schrijfcursussen, zoals autobiografische- en interviewverhalen. Ook genres als kinder- en fantasieverhalen kwamen aan de beurt. Zo nam ze deel aan meerdere proza- en poëzieworkshops en werd lid van verschillende dichtersgroepen. Lange tijd was ze lid van LetterSpinsels een collectief van gevorderde amateur-schrijvers. (www.LetterSpin.nl)

Voor deze tiende kunstroute stelt zij voor haar deelname een bloemlezing samen
genaamd: “LEVENSKUNST” Schrijvers die de voorgaande aan kunstroutes hebben meegedaan leverden daarvoor een bijdrage aan. Het boekje zal in De Boekenmolen gepresenteerd worden en later daar ook verkocht worden.
“LEVENSKUNST” wordt uitgegeven bij uitgeverij:
“De Klimmende Ster” van Fiona Hack.
Wilt u meer weten over lut haar schrijfactiviteiten, ga dan naar:
Lutgarde Lievense-Nauts | Zeeland geboekt
zeelandboeken.pzc.nl/?p=11537

1 april 2015 ... Biografie. Lutgarde Lievense-Nauts werd geboren op 11 mei 1950 en groeide op in Gent (België).

Foto's

Expositielocatie

De Boekenmolen, Molenweg 1, Meliskerke