15e Kunst aan de Kust

donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022

Marjan Witte

Expositielocatie: Minicamping Werendijke, Werendijke 12, Zoutelande

Marjan is glaskunstenares en de herinneringen en indrukken die zij heeft opgedaan op Texel vormen haar grootste inspiratiebron. De zee, het strand en de duinen keren als een rode draad en op verrassende wijze terug in haar glaswerk.

Marjan woont al jaren niet meer op Texel, maar het eilandgevoel blijft door haar aderen stromen. In het werk van Marjan herkennen mensen het eiland en roept het bij velen hét ultieme vakantiegevoel op. In haar atelier “Glaseiland” in Emmen ontwerpt en maakt ze veelzijdige en kleurrijke glasobjecten voor binnen en buitenshuis, van minuscuul verfijnt tot groter werk en van serieuze zaken tot "Happy moments", objecten met een knipoog om blij van te worden.

"Het glas reflecteert het gevoel van het eiland. Hierdoor geeft mijn werk voor mij iets vertrouwds, een gevoel van vrijheid, de vrijheid om iedere dag weer iets moois te mogen maken": aldus Marjan.

SPECIALISATIE
Marjan werkt veel met glaspoeder. Glaskorrels in verschillende kleuren en verschillende grofheden.

Ze strooit het gemalen glas op een glasplaat. Zo creëert ze in vele poederlagen, opgebouwde gedetailleerde afbeeldingen.

Door deze minuscule strooitechniek lijkt het werk te zijn geschilderd en moet men vaak meerdere keren kijken om te zien dat er geen schilder techniek van toepassing is.

Met deze specialisatie geeft Marjan haar werk een extra dimensie en heeft ze door deze techniek zich weten te onderscheiden binnen de al langer bestaande glasfuse kunst.

www.glaseiland.nl

Foto's

Expositielocatie

Minicamping Werendijke, Werendijke 12, Zoutelande