14e Kunst aan de Kust

donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021

Rian van Vossen

Expositielocatie: De Snabbelhoeve, Melsesweg 3, Zoutelande

Mijn naam is Rian van Vossen, keramiste, geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, woon in Zierikzee. Een echte Zeeuwse dus.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit organische vormen. Ik maak gebruiksvoorwerpen zoals vazen, waxinelichthouders, potten, schalen, maar ook bijvoorbeeld kettingen, sleutelhangers, tuinbeelden, en nog meer... Ik gebruik ook de draaischijf. Na het draaien van een werk vervorm ik ze weer, zodat ze weer mijn eigen unieke vorm ontstaat. Maar ook zonder draaischijf maak ik mijn werk. Het gebruik van kleuren vind ik belangrijk en het inspireert me enorm om elke keer weer nieuwe kleuren te ontdekken door proeven te maken en zo eigen glazuren te ontwikkelen.

Ik kwam voor het eerst echt in aanraking met klei op de Kleine Tiki tijdens de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen waar ik twee leerjaren heb gevolgd. Klei was voor mij een gevoel van thuiskomen en nog steeds word ik weer blij verrast door de vormen die er spontaan ontstaan. Eerst ben ik vooral zelf aan het boetseren gegaan, maar ook wilde ik kennismaken met glazuren en allerlei technieken. Dit heb ik nog geleerd door middel van verschillende workshops en korte cursussen o.a. bij Joop Cock in Bergschenhoek, de SBB in Gouda en bij diverse kunstenaars. In 2019 ben ik geslaagd voor de drie-jarige opleiding als keramiste bij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda (vroeger SBB) voor zowel draaien als handvormen. Dit jaar volg ik nog het extra leerjaar glazuren van Mieke de Groot bij de Nederlandse Keramiekopleiding.

Foto's

Expositielocatie

De Snabbelhoeve, Melsesweg 3, Zoutelande