10e Kunst aan de Kust

donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus 2017

Ria Poot - Klop

Expositielocatie: De Boekenmolen, Molenweg 1, Meliskerke

Schilderen is ontspanning!

Nadat ik zestien jaar geleden samen met mijn man van Brabant naar de Achterhoek ben verhuisd, wilde ik graag zo snel mogelijk in contact komen met mensen in de omgeving.

In Brabant deed ik dit onder andere door te sporten, stijldansen en cursussen bloemschikken te volgen.

Het was zeker in het begin erg moeilijk, maar ik kwam tijdens het schilderen volledig tot rust. Na de eerste lessen op basis aquarel in een cultureel centrum, ben ik bij Marian Schuurman begonnen met schilderen op basis van olieverf. Na haar plotselinge overlijden ben ik overgestapt naar de Ars Nostra groep onder leiding van Cees Roorda. Daarnaast schilder ik in een groep bij Marion Schepers-Lovendaal.

Nu, vele jaren en schilderijen later, geeft het me nog altijd veel voldoening en rust. De door mij gemaakte schilderijen hangen met name bij familieleden, bekenden en relaties.

Daarnaast vind ik het erg leuk om, samen met de mensen waarmee ik schilderpassie deel, te exposeren. Zo heb ik bij Marian Schuurman meegewerkt aan het project “wondere waterwereld”, een onder water panorama gemaakt met 37 andere kunstenaars.
Recent heb ik twee nieuwe bronnen van inspiratie gevonden, namelijk het prachtige Zeeland en het reizen door Europa. In 2016 zijn we naar Zeeland verhuisd en reizen we met de camper enkele maanden per jaar door Europa.

Met trots kan ik melden dat ik in 2017 deel zal nemen aan de “Kunstroute Zoutelande”en daar verheug ik me zeer op.

http://www.riapoot.nl

Foto's

Expositielocatie

De Boekenmolen, Molenweg 1, Meliskerke